Technische aspecten Het Nieuwe Werken

Werken buiten kantoor of op een niet vaste werkplek. Wat past uw organisatie?

Technische aspecten Het Nieuwe Werken

Werken buiten kantoor of op een niet vaste werkplek. Wat past uw organisatie? Wat wilt u wel en niet. Er zijn veel mogelijkheden om het netwerk in te richten, maar voor uw organisatie is er maar een de juiste. Daarom assisteert SH WebDev met de te nemen keuzes.

 

Het beste van twee werelden

Om het beste van twee werelden te kunnen krijgen, moet eerst worden geinventariseerd welke randvoorwaarden optreden om zo de juiste oplossing voor elk onderdeel te kunnen bepalen.

Het allerbelangrijkste is de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding van elke locatie. Als deze niet voldoende is, vallen de meeste opties voor Het Nieuwe Werken al af.

Wanneer de internetverbinding geen belemmerende factor is, volgt de overweging of de centrale server op de (hoofd)locatie moet staan, in een datacenter of in de Cloud. Hierbij zijn de overige faciliteiten van de locatie belangrijk. Is er een ruimte beschikbaar die geschikt is om in te richten als serverruimte? Is er voldoende stroom en koeling aanwezig? Wegen de kosten van voorstaande op tegen het huren van wat ruimte in een datacenter?

Vervolgens moet er naar de hoeveelheid data worden gekeken. Gaat het hierbij om tientallen gigabytes? Of om honderden? Of wellicht denkt uw organisatie al in terabytes? En wat is het gebruik ervan?

Nu komt de vraag of de Cloud alsnog interessant is aan bod, gezien de datahoeveelheid en het gebruik daarvan.

 

 Het Nieuwe werken

Bovenstaande is natuurlijk een heel summier overzicht van wat er allemaal moet gebeuren om zowel efficientie als effectiviteit te maximaliseren en daarmee de productiviteit. De vraagstukken worden complexer naarmate de organisatie en de werkprocessen complexer zijn.